Забележителности
Добрич е икономически и културен център на Добруджа Печат Е-мейл

ImageImageДобрич е икономически и културен център на Добруджа. Девети по население в страната. Той е областен център на Област Добрич, както и център и единствено населено място в Община Добрич. Намира се на 50 км северно от Варна, на 480 от София и на 320 км от Стара Загора.Град Добрич е разположен в Дунавската хълмиста равнина върху Добруджанското плато. Градът е самостоятелна община и административен център на едноименната област. Територията на общината е с обща площ 1705 хектара.Разположен е по двата бряга на малката Добричка река /Канлъдере/ на 220м. надм.в.Отстои на 50км северно от Варна, на 92км югоизточно от Силистра и на 34 км северозападно от Балчик. Населението през 2007г. наброява 103 912 жители.

Продължава...
 
"Двореца" в гр.Балчик на 23 км от комплекса в с.Славеево Печат Е-мейл

Image “Двореца” – бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария е разположен на около 2 км югозападно от град Балчик.
Годината е 1924-та. Кралицата на Румъния – Мария Александрина Виктория де Единбург се влюбва от пръв поглед в малкото късче българска земя, разположена на брега на Черно море.

Продължава...
 
Албена на 24 км от комплекса в с.Славеево Печат Е-мейл

ImageАлбена е един от най-красивите курорти по българското крайбрежие. Албена е мястото, където морето се среща с пясъка. Курортът е наслада за всички възрасти – пясъчни ивици, кристално море, Албена предлага на всекиго по нещо. Комплексът разполага с над 14 900 легла в 43 хотела (2-4 звезди), разположени на самия морски бряг или близките хълмове с изгледи към морето и националния резерват "Балтата". Хотелите разполагат с всички необходими удобства: кабелна телевизия, телефонни линии, ресторанти, барове, интернет зали, медицинско обслужване, рент а кар, конгресни зали, басейни, спортни услуги и др

Продължава...
 
Нос Калиакра на 29 км от комплекса с.Славеево Печат Е-мейл

 ImageНевероятни изгреви и залези можете да наблюдавате на това пленително място.

Скалисти, пурпурни брегове върху които гордо е застанала крепостта Калиакра. Това е името което е получила при българския владетел Добротица.


 

Продължава...
 

Важни новини

През месец май предстои официалното отваряне на комплекса.